Ugens Transport: Prisstigninger, prisstigninger og prisstigninger

Ugens Transport: Prisstigninger, prisstigninger og prisstigninger
Illustration: Angelo Cordeschi/Shutterstock.
Priserne stiger, og det begynder at kunne mærkes ude i landet. Flere projekter løber ind i forsinkelser eller fordyrelser, og regeringen kommer med hjælpepakker til de økonomisk ramte danskere. Velkommen til ugeopsamlingen, som i den grad står i prisstigningernes tegn.
29. april kl. 04:26

Godmorgen og velkommen til denne uges opsamling på, hvad der rør sig ude i transportens Danmark.

Det har været en uge fyldt med transporthistorier fra dansk side, så i denne opsamling holder vi os indenfor landets grænser, for der rigeligt at tage fat i.

I mandags kom det frem, at Østbanen, som forbinder Køge, Fakse Ladeplads og Rødvig, ville blive omtrendt dobbet så dyr at renovere, som det hidtil var anslået. Fra 660 mio. kr. til 1,1 mia. kr. Det skrev flere medier, blandt andet TV2 Lorry.

Østbanen har de sidste år været præget af nedslidte skinner, og har af den grund i et par år stået som den næste i køen til en renovering. Men forsyningskrisen som følge af krigen i Ukraine samt coronapandemien har betydet markante prisstigninger i byggebranchen.

I et transportforlig blev der bevilliget 700 mio. kr. i tilskud til at renovere nogle af landets lokalbaner, og i onsdags kom det frem, at hele 416 mio. kr. nu bliver reserveret til Østbanen. Hvad det betyder for de øvrige lokalbaner, melder historien ikke noget om.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger