Ugens transport: Her skal flere cykle, og her skal færre køre på motorcykel

9. september 2022 kl. 05:471
Edeva
Vejdirektoratet er i gang med at teste ny type vejbump, som kun er til gene, hvis man kører for stærkt. Illustration: Edeva.
Det er fredag, og 'Ugens transport' er køreklar. 
Artiklen er ældre end 30 dage

Et nyt valg til Folketinget er så godt som udskrevet, virker det til i disse dage, og måske er der altså ikke længe til, at landet får en ny transportminister. 

Den nuværende på taburetten hedder Trine Bramsen (S), og hun har bemærkelsesværdigt travlt med at love guld og grønne skove til landets cyklister. 

Særligt hvad den seneste udmelding angår, er Bramsen tilsyneladende lodret uenig med sin forgænger, og selverklæret cykelminister, Benny Engelbrecht.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med transport- og trafikløsninger.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til MobilityTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. september 2022 kl. 10:00

Også Cyklistforbundet har som transportministeren en lang række organisationer og myndigheder underskrevet cykeldeklarationen, hvor alle forpligter sig til at arbejde for at øge antallet af cyklede ture i Danmark med 20 procent.

Men** vi stopper ikke ved de 20%** og min klare opfattelse er, at det gør transportministeren ej heller. Vi skal naturligvis langt højere op, og der er et enormt potentiale for at flytte bagdele fra sæde til sadel: 50% af alle bilture er under 10 km.

Transportministeren har åbnet værktøjskassen med tiltag, der ikke kræver milliarder men alene politisk vilje. Når hendes udspil om en konkret afstand mellem cyklist og overhalende bilist er vedtaget, vil det via øget tryghed få flere til at turde at cykle på de alt for mange trafikerede landeveje uden cykelfaciliteter.

Transportministeren er også positiv ift. økonomiske incitamenter, hvor en arbejdsgiver via en økonomisk belønning til cykelpendlende medarbejdere kan hæve sundheden blandt sine ansatte, uden at disse bliver beskattet. Igen et tiltag, der alene kræver politisk vilje.

Jens Peter Hansen Landsformand for Cyklistforbundet