Udvidet metro til Nordhavn kan gå to veje: Borgmester har klar favorit

De to hovedforslag er tegnet med fuldt optrukket linje, mens varianterne er tegnet med stiplet linje.
De to hovedforslag er tegnet med fuldt optrukket linje, mens varianterne er tegnet med stiplet linje. Illustration: Metroselskabet. Se større version
Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune vil forlænge M4-metroen, så den dækker en større del af Nordhavn. Feltet er skåret ned til to mulige linjeføringer.
10. januar kl. 05:50

Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har besluttet at gå videre med undersøgelser af en mulig udvidelse af metrolinjen M4 mod Nordhavn, der i øjeblikket stopper ved Orientkaj.

Det skete på et møde i sidste uge, hvor kandidatfeltet af linjeføringer samtidig blev skåret ned fra fire til to.

Således kommer valget til at stå mellem det såkaldte blå hovedforslag, der kræver anlæg af to nye stationer (Levantkaj og Nordhavn C.), og et alternativ kaldet rød variant med tre nye stationer (Levantkaj, Krydstogtkaj og Fiskerikaj).

De anslås at koste henholdsvis 1,8 mia. kroner og 2,6 mia. kroner. Udvidelsen af M4 er forudsat etableret på højbane med en frekvens på 185 sekunder i myldretiden svarende til den eksisterende Nordhavnsmetro.

Borgmester: Vælg rød

Selvom undersøgelserne af de mulige linjer endnu kun er på et indledende niveau, har overborgmester Lars Weiss (S) en favorit.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.