Trehjulet elbil kører 65 km om dagen på ren solkraft

Aptera foto
Illustration: Aptera. Se større version
15. juni 2021 kl. 13:55
errorÆldre end 30 dage

Drømmen om en bil drevet af solceller er ved at blive realiseret. Den californiske startup Aptera har præsenteret en ny video af deres trehjulede bil ved navn Sol, hvor hovedparten af energien til fremdrift skal komme fra solceller bygget ind i bilens overflader.

For seks måneder siden blev en prototype præsenteret, og nu kommer der altså noget der ligner en produktionsbil.

Aptera er kun delvist et nyt selskab, da det oprindelig blev etableret i 2005 netop med det formål at bygge biler med ekstremt lavt energiforbrug. Dengang lykkedes det ikke, og virksomheden blev lukket i 2011. I 2019 genopstod den og er altså nu klar med en bil baseret på el, batterier og solceller.

Det er stadig ret begrænset, hvad der er kommet frem af data om bilen, men den er bygget af kompositmaterialer og hamp og er ekstremt aerodynamisk.

Der er plads til to personer og et pænt stort bagagerum – så stort, at der er plads til det helt nødvendige californiske accessory: et surfboard.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.