Trafikvirksomheder tilpasser køre- og sejlplaner

Trafikvirksomheder tilpasser køre- og sejlplaner

Arriva, DSB, Metroselskabet og Bornholmslinjen vil inden for kort tid justere deres køre- og sejlplaner. Tiltaget, der betyder, at antallet af afgange reduceres, skal sikre en mere stabil drift og vil både gælde i fjern- og regionaltogtrafikken, i metroen, på S-togsnettet og på færgeafgangene til og fra Bornholm.

Baggrunden for de færre afgange er, at der er markant færre rejsende i den kollektive trafik samt et stigende antal sygemeldinger fra lokoførere, togførere m.fl., der har ført til akutte aflysninger.

Det skriver Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

»Ved at reducere antallet af afgange kan vi sikre en stabil drift og en robusthed i køreplanerne, så de rejsende, der er tilbage, fortsat har mulighed for at komme til og fra arbejde og kan regne med, at togene kører. Det gælder blandt andet det kritiske personale i sundheds- og ældresektoren, der er afhængige af den kollektive trafik for at komme til og fra arbejde,« udtaler transportminister Benny Engelbrecht (S) i pressemeddelelsen.

Både Arriva, DSB og Metroselskabet følger udviklingen i antallet af rejsende tæt og vil sørge for at indsætte ekstra kapacitet, hvis der mod forventning skulle opstå høj belægning i togene, oplyser ministeriet. 

http://pro.ing.dk/6034

20. mar 2020 08:15