Tidsplan skrottet: Storstrømsbro tager et år ekstra at bygge

bro
Illustration: Vejdirektoratet . Se større version
Et eksternt firma hyret af Transportministeriet skrotter den italienske entreprenørs tidsplan på den nye Storstrømsbro. Nu forventer ministeriet, at forbindelsen tidligst vil være klar til togpendlerne i 2027 og bilister i slutningen af 2025.
17. december 2021 kl. 12:31
errorÆldre end 30 dage

Der kommer til at gå yderligere et år, før den nye Storstrømsbro åbner.

Med den nye tidsplan kan bilister først forvente at tage den nye forbindelse mellem Sjælland og Falster i brug i slutningen af 2025 modsat det tidligere udmeldte ultimo 2024.

Og togpassagererne skal vente endnu længere. For jernbanetrafikken åbner først i 1. kvartal 2027 og ikke længere i 1. kvartal 2026.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Baggrunden for den nye tidsplan er en granskning af projektets fremdrift, som ministeriet tog initiativ til i foråret, da den italienske totalentreprenør SBJV (Storstrøm Bridge Joint Venture) senest meldte en forsinkelse ud.

Italienerne fastholder stadig tidsplanen fra foråret ‘21, men den tror Vejdirektoratet ikke længere på.

»På baggrund af den uvildige undersøgelse af tidsplanen og Vejdirektoratets erfaringer med entreprenørens hidtidige fremdrift har Vejdirektoratet valgt at indregne en buffer i forhold til SBJV’s tidsplan. Det er således Vejdirektoratets vurdering, at det forventede åbningsår for vejforbindelsen er ultimo 2025, mens Banedanmark vurderer, at baneforbindelsen i bedste fald kan åbne i 1. kvartal 2027,« skriver Transportministeriet.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.