Teknikken driller i Nordhavn: Blind vinkel tvinger Autonomous Mobility til at have en operatør til at overvåge kørslen

Planen er, at beboerne i Arhusgadekvarteret ved Nordhavn i København skal kunne stige ombord på Navya-bussen efter sommerferien. Projektet gennemføres af Autonomous Mobility i samarbejde med By & Havn, Grundejerforeningen Århusgadekvarteret, Københavns Kommune, Movia og Metroselskabet.
Illustration: Autonomous Mobility.
En operatør med joystick skal stå klar til at overtage styringen i tilfælde af, at den selvkørende bus fra Navya svigter, eller hvis farlige situationer opstår, når den efter planen skal køre i Nordhavn.
13. maj 2019 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Ambitionerne var store. Men nu, hvor operatøren Autonomous Mobility har søgt om tilladelse til at sende sine selvkørende busser ud på vejene i den københavnske bydel Nordhavn, står det klart, at forsøget kun kan gennemføres med personale om bord på bussen.

Selskabet har fået godkendt den sikkerhedsmæssige del af sin ansøgning, men har selv vurderet, at kørsel uden en operatør ikke er muligt. Når bussen kører, står en medarbejder med et joystick klar til at overtage styringen, hvis noget skulle gå galt.

Det samme gjorde sig gældende, da busserne fra franske Navya fragtede konferencedeltagere fra en metrostation på Amager til indgangen ved Bella Center i forbindelse med ITS Konferencen i København forrige år.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger