Taxaselskaber dropper Rejseplanen

Taxaselskaber dropper Rejseplanen
Illustration: Rejseplanen. Se større version
Private mobilitetsudbydere skal betale for at blive en del af Rejseplanens søgninger fra 30. september. Men den pris vil ingen taxaselskaber endnu betale.
Tech fokus 7. august 2019 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

30. september tager Rejseplanen et stort skridt på vejen mod at blive en MaaS-tjeneste, som ikke blot henviser til mobilitet, der foregår i bus og tog. Fremover vil Rejseplanen også foreslå rejser med fly, delebiler, delecykler og samkørsel.  

Til gengæld vil taxaerne i første omgang ikke være at finde på Rejseplanen, fortæller kundechef i Rejsekort & Rejseplanen A/S Jens Willars.

I Nordjylland, hvor Rejseplanens MaaS-projekt tog sin start med MinRejseplan, har TaxiNords og DanTaxis MOOVE ellers været med, når der skulle søges rejser. Men efter at Nordjyllands Trafikselskab (NT) overdrog driften af MinRejseplan til Rejseplanen ved årsskiftet, har brugerne været nødt til at undvære hyrevognene.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden