Styrelse vil undersøge ti års garagebrande

14. september 2022 kl. 05:22
Ved brande i parkeringshuse som denne ved Stavanger Lufthavn, vil brandvæsenet kun slukke branden udefra, hvis der er den mindste tvivl om bygningens bæreevne. I Stavanger var intet personel sat ind, da dele af bygningen kollapsede.
Tidligere forventede man, at en bilbrand i parkeringshus maksimalt ville brede sig til tre biler, men fordi moderne biler indeholder omkring 40 procent mere brandbart materiale og holder med mindre afstand, fordi bilstørrelserne er vokset, kan en brand for en langt større udbredelse. Men reglerne tager stadig udgangspunkt i de forældede antagelser. Nu undersøger Bolig- og planstyrelsen de seneste ti års garagebrande for at vurdere, om noget skal ændres. Illustration: Illustration: Scanpix.
I foråret anbefalede en ekspertrapport at stramme brandkravene til både nye og eksisterende garageanlæg, fordi moderne biler indeholder meget mere brandbart materiale, end de biler, anlæggene er dimensioneret efter. Nu er Bolig- og planstyrelsen gået i gang med at undersøge ti års garagebrande.
Artiklen er ældre end 30 dage

Alle garageanlæg skal have automatiske branddetektorer og brandalarmeringsanlæg, og alle anlæg, der er større end 150 m2 skal sprinkles. Sådan lød nogle af anbefalingerne i en rapport om brand i garageanlæg, som brandspecialister fra Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) og Teknologisk Institut (TI) i foråret afleverede til Bolig- og Planstyrelsen.

Læs hele artiklen

MobilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med transport- og trafikløsninger.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger