Styrelse vil undersøge brandsikkerhed for elbiler i parkeringsanlæg

Kælder, parkering
Illustration: wolf/Bigstock. Se større version
Efter flere opråb fra landets beredskaber samt en massiv mediebevågenhed har Bolig- og Planstyrelsen nu iværksat en analyse, der blandt andet skal se nærmere på om bygningsreglementets i tilstrækkelig grad tager højde for risikoen for, at der opstår brand i batteribiler.
6. oktober 2021 kl. 05:34
errorÆldre end 30 dage

Ved udgangen af året skal en analyse af sikkerheden i forbindelse med batteri-brande i landets parkeringsanlæg stå klar. 

Det skriver mediet sn.dk der af Bolig- og Planstyrelsen er blevet oplyst om, at styrelsen i samarbejde med Teknologisk Institut og Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut, DBI, netop har igangsat udarbejdelsen af en analyse, der skal afdække, om bygningsreglementets krav til garageanlæg i passende omfang tager højde for risikoen for, at der opstår brand i biler, herunder i el- og hybridbiler. 

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.