Stormflod kan lukke metro i op til to år

vand stormflod metro
En kraftig stormflod vil kunne skylle ind over det flade Amager og sætte metroens kontrolcenter (nord og øst for skinnerne på billedet ovenfor) ud af spil i op mod to år. Illustration: Metroselskabet/Dragør Luftfoto. Se større version
Metroens kontrolcenter på Vestamager ligger meget udsat for en stormflod fra syd. Metroselskabet erkender problemet og vil granske mulige løsninger. Både selskabet og de involverede kommuner peger på en fælles ydre sikring, f.eks. i form af en sluse.
Indblik26. april 2020 kl. 16:16
errorÆldre end 30 dage

Står man ved den københavnske metros kommandocentral, værksteder og rangerområde ved endestationen på Vestamager, er det ikke svært at forestille sig vandet skylle ind fra sydvest eller syd – eller begge dele.

Kommer en stormflod først ind mellem hullerne i beskyttelsen, er Amager meget fladt her, og de lange lige kanaler kan ikke rumme ret meget vand. Fagfolk vurderer da også – bl.a. i Københavns stormflodsplan – at hovedstadens metro kan blive sat ud af spil i op til to år, hvis en voldsom stormflod rammer fra syd.

Det er markant længere tid end anden kritisk infrastruktur. Biofos’ renseanlæg vurderes f.eks. at have problemer i op til to måneder, Hofors fjernvarme i op til tre, og heller ikke de andre store anlæg på Amager som lufthavnen og Øresundsforbindelsen vil blive tilnærmelsesvist så hårdt ramt som metroen.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.