Siemens om nye batteritog: Midtjyske Jernbaner har bestilt en hyldevare

Siemens
Midtjyske Jernbaner har købt et togsæt med to vogne og plads til 120 passagerer. Her er toget endnu ikke udsmykket med Midtjyske Jernbaner-farver. Illustration: Siemens.
Selv om ingen kunder endnu har fået toget leveret, minder syv nye batteritog til Vestjylland meget om tog, som også en stor tysk kunde har bestilt. Både leverandøren og Midtjyske Jernbaner nedtoner frygt for børnesygdomme.
Interview22. juni kl. 05:34

Køreledninger er en mangelvare i Danmark. Blot en tredjedel af det danske jernbanenet er elektrificeret. Og selvom der efter planen skal flere køreledninger op, så DSB’s nye IC5-eltog kan køre fra København til Aarhus og Aalborg om fire år, er der lange udsigter til elektrificering af hele jernbanenettet – ikke mindst de mange lokalbaner.

Det er nemlig en dyr og omfattende opgave at hænge køreledninger op, så i stedet sætter vi nu i Danmark vores lid til, at togene ligesom bilerne kan køre på strøm fra batterier og dermed undvære den dyre infrastruktur.

Batteritog skal i første omgang vise deres værd i Vestjylland, hvor selskabet Midtjyske Jernbaner har bestilt syv eksemplarer af batteritoget Mireo Plus B fra tyske Siemens.   

De spritnye batteritog skal efter planen rulle ud på de vestjyske skinner mellem Holstebro og Skjern og på Lemvigbanen mellem Lemvig og Thyborøn allerede om to år.

Og det er jo lige om lidt, fristes man til at sige, men når det måske alligevel kan lade sig gøre, er årsagen, at Midtjyske Jernbaner har købt et tog, som er næsten magen til det, der også er bestilt til den tyske delstat Baden-Württemberg, fortæller projekt- og udviklingschef, Midtjyske Jernbaner, Carsten Holm Hansen:

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med transport- og trafikløsninger. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger