Sammenlægning af Rejsekort og Rejseplanen ventes at koste trecifret millionbeløb

Rejseplanen åbner op for nye mobilitetsformer.
Illustration: Rejseplanen.
Regningen for at fusionere rejsekortet og rejseplanen til én tjeneste ventes ifølge Trafikselskaberne at løbe op i et trecifret millionbeløb. Og den regning vil selskaberne ikke selv betale.
12. december 2018 kl. 05:05
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Funktionerne i Rejseplanen og Rejsekort skal samles "i én mobilitetstjeneste under ét selskab med én fælles bestyrelse". Sådan lyder ambitionen fra regeringen.

Men at smelte de to produkter og tjenester er ikke gratis. Tværtimod ventes det at koste et trecifret millionbeløb, anslår foreningen Trafikselskaberne i Danmark.

»Der skønnes at være betydelige udviklingsomkostninger (et mindre trecifret millionbeløb) samt driftsomkostninger (et mindre tocifret millionbeløb pr. år) ved at samle og åbne funktionerne,« lyder det fra Trafikselskaberne i et høringssvar til lovforslaget, som netop har været i høring.

Og regningen er de trafikvirksomheder, der finansiererne Rejsekort og Rejseplanen, ikke i stand til selv at betale, skriver selskaberne i høringssvaret.

»Trafikselskaberne vil opfordre til, at en analyse nærmere afdækker omfanget af og udgifter ved regeringens mål, samt at målfastsættelsen suppleres af en tilsvarende finansieringsvilje«.

Regioner savner analyse

Også hos Danske Regioner spørger man i sit høringssvar, hvor pengene skal komme fra til et projekt, som kaldes “et større IT-udviklingsprojekt”, og regionerne efterspørger som Trafikselskaberne en mere konkret plan.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med transport- og trafikløsninger. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger