Rejsekort skal it-moderniseres: Findes noget bedre end plastickort og 19.000 standere?

Renoveringsarbejde på rulletrappe på metrostation.
Illustration: Søren Rask Petersen. Se større version
Forandringer kan være på vej for Rejsekortet. It-landskabet skal moderniseres, og der skal kigges nærmere på nye muligheder og teknologier, der eventuelt kan afløse den nuværende løsning. Men det kræver at markedet har noget at byde på.
21. april 2021 kl. 10:45
errorÆldre end 30 dage

Ding! Lyden kommer fra standeren med det blå punkt på stationen, og de fleste af os genkender den fra de gange, vi har påbegyndt en rejse med bus, tog eller metro. Ligeså mange kender nok også ærgrelsen over at indse, at man har glemt at tjekke ud igen.

Men de i alt 19.000 blå punkter, der står placeret rundt om på landets stationer og er sat fast i busserne kan potentielt blive stedt til hvile og sendt mod samme destination som de små zone-billetter fra HT-busserne.

Rejsekort & Rejseplan, som selskabet bag de to værktøjer hedder, har nemlig indledt en markedsdialog for at afsøge mulighederne for at indrette fremtidens løsning.

Det fremgår af dokumenter på selskabets egen hjemmeside samt EU’s Udbudsdatabase.

Hverken Jens Willars, der er salgs- og marketingdirektør hos selskabet, eller Deloitte, der hjælper med processen, ønsker at uddybe dokumenterne eller de strategiske overvejelser bag af hensyn til ikke at komme til at påvirke processen. Begge parter bekræfter dog, at processen pågår.

En spæd dialog

Rejsekort & Rejseplan leder for tiden efter en ny topchef, der skal eksekvere den nuværende strategi, der blandt andet fokuserer på selskabets retning på længere sigt, »herunder udviklingen af en samlet mobilitetstjeneste samt sikring af sikker og stabil drift,« som der stod i jobopslaget i februar.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.