Region Nordjylland: »I byen vinder elbussen, men på de lange distancer har brintbussen stadig en chance«

Foto : Arriva/Van Hool

Region Nordjylland: »I byen vinder elbussen, men på de lange distancer har brintbussen stadig en chance«

Danmarks første brintbusser skal vise deres værd i konkurrencen med elbusser. Det foregår i Nordjylland, hvor et treårigt forsøgsprojekt er skudt i gang i denne uge.
Uden skyggen af en transportminister, en rød snor og en saks til at klippe den over blev Danmarks tre første brintbusser officielt sat i drift i den kollektive trafik i Nordjylland mandag.
Få fuld adgang til MobilityTech?
MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.
Prøv MobilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Brint på vejene

Region Nordjylland og Aalborg Kommune har i fællesskab købt tre brintbusser, hvorfor Nordjylland nu bliver dermed det første sted i landet, hvor teknologien afprøves i den kollektive trafik.

Afprøvningen, som forventes at løbe over en 3-årig periode, er led i EU-projektet 3Emotion, hvor i alt 29 brintbusser ruller ud på de europæiske veje med det formål at undersøge potentialet i brint som brændstof i kollektiv trafik.

Som en del af projektet har Region Nordjylland også indkøbt et brinttankanlæg, hvor der via elektrolyse produceres grøn brint til busserne.

Kilde: Region Nordjylland