Regeringen sætter turbo på flere kunstige øer

Regeringen sætter turbo på flere kunstige øer
Illustration: URBAN POWER for Hvidovre kommune. Se større version
Hvidovre Kommune tror på anlægslov for 3,1 kvadrat­kilometer kunstige øer inden for et par år. Men eksperter frygter for projektets trafikale konsekvenser.
18. juni kl. 09:50
errorÆldre end 30 dage

Der er lagt op til endnu en hurtig godkendelse af kunstige øer i hovedstadsområdet, kort efter at København fik Folketingets ja til Lynetteholm.

Denne gang er det Hvidovre Kommune, som håber at få lovgrundlag til at anlægge et erhvervsområde på ni øer og samlet 3,1 kvadratkilo­meter allerede inden for et par år. Optimismen skyldes en regeringsudmelding om, at Holmene skal være så velundersøgte før næste sommer, at der kan stemmes om projekteringslov.

Men projektet møder ­allerede kritik for sin dårlige adgang til kollektiv transport, som vil medføre yderligere tilsanding af motorvejsnettet. Øerne kan nemlig ikke overholde stationsnærhedsprincippet, som kræver, at nye arbejdspladser anlægges tæt på en station.

»Holmenes placering virker uhensigtsmæssig trafikalt set,« siger Otto Anker Nielsen, professor i transportmodellering på DTU.

Kommunen forventer, at 12.000 mennesker skal arbejde på øerne, men kravet om gangafstand på 600 meter fra en station vil Hvidovre søge dispensation fra.

I stedet satser kommunen på en højklasset busforbindelse (BRT). Men Otto Anker Nielsen peger på, at det vil give en besværlig rejse først til en station og så med bus mod øerne.

Ser paralleller i Ballerup og på DTU

Hvis BRT-ruten føres ud på øerne, vil det spredte område også tælle ned. Eksperten ser paralleller til bl.a. virksomhederne rundt om DTU og Lautrupparken i Ballerup, hvor meget få bruger kollektiv transport.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden