En 49-årig kvinde mistede livet efter at være blevet ramt af bil fra selskabet Uber.
En 49-årig kvinde mistede livet efter at være blevet ramt af bil fra selskabet Uber.

Foto : NTSB

Rapport: Selvkørende biler kan gøre vejene mindre sikre

En ny rapport fra International Transport Forum peger på mulige faldgruber i godkendelsen af forsøg med selvkørende biler. Problemstillinger der kan resultere i, at færdselssikkerheden forværres med de automatiserede køretøjer på vejene.
Sjældent har teknologien skylden, når et menneske mister livet eller kommer alvorligt til skade i trafikken. EU anslår, at op mod 94 procent af alle trafikulykker på de europæiske veje skyldes menneskelige fejl. Så lod man blot maskinerne overtage styringen for os, kunne vi måske gøre vejene mere sikre.
Vil du have fuld adgang til MobilityTech?

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Fakta om ITF

International Transport Forum (ITF) er en politisk tænketank, knyttet til OECD, som samler alle transportformer - på vejene, på skinner og vandet, eller i luften. Organisationen har 59 medlemslande fordelt på seks kontinenter og arrangerer et årligt topmøde for transportministre.

Kilder: ITF, Transportministeriet.