Pladsmangel koster ladestandere i Aalborg: Transformatorstationer vil fylde for meget

hurtigladestandere
Illustration: Marius Valle, Teknisk Ukeblad.
I Aalborg må kommunen opgive at få to ladestandere sat op, da det vil kræve nye, “kæmpe transformatorstationer” på flere af byens mest attraktive lokaliteter.
Interview17. november 2021 kl. 05:38
errorÆldre end 30 dage

Tilladelsen var sådan set givet, men de aalborgensiske elbilister får alligevel to færre ladestandere fra ladeoperatøren Clever at vælge mellem i den centrale del af Aalborg.

Det skyldes ifølge By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, at elnetselskabet N1 ikke kan levere strøm nok til alle de lokaliteter, som Clever oprindeligt havde fået tilladelse til.

Først skulle der nemlig etableres transformatorstationer på 3 x 3 x 3 meter, og det har ikke været muligt at finde plads til dem alle i byrummet, på centrale lokationer som Aagade Torv og Kong Hans Gade, forklarer stadsingeniør Mette Skamris Holm. 

»Der kunne findes en løsning nogle steder, mens vi andre steder måtte sande, at det ikke kan lade sig gøre at have så store transformatorstationer stående,« siger hun.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger