Partnerskab til regeringen: Mere roadpricing, MaaS og intelligent parkering

Bilerne vil køre langsommere for at undgå parkering, når de selvkørende biler bliver mainstream, mener forsker.
Illustration: vectorpouch/Bigstock. Se større version
Danmark skal skabe et digitaliseret og intelligent transportsystem, som giver borgere let adgang til transport fra dør-­til-­dør, lyder det fra regeringens såkaldte digitalieringspartnerskab.
6. oktober 2021 kl. 05:28
errorÆldre end 30 dage

Regeringen inviterede i foråret digitale eksperter og topledere fra erhvervslivet, faglige organisationer, brancheorganisationer, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner ind i "maskinrummet" i et såkaldt digitaliseringspartnerskab. 

Partnerskabet har netop afleveret sine anbefalinger, og de rummer blandt andet et fokus på mere intelligent og fleksibel transport gennem digitalisering.

Der bliver blandt andet nævnt, at partnerskabet foreslår at styrke indsatsen for en landsdækkende udrulning af intelligent trafikstyring, bl.a. via fælles strukturer for relevante sensor­- og mobilitets­data.

Indsatsen bør understøttes af en såkaldt incita­mentsdreven benyttelse af vejnettet, eksempelvis i form af såkaldt dynamisk roadpricing.

Partnerskabet så desuden gerne, at man blev bedre til at sammentænke parkerings-­ og lade­infrastrukturen, for på den måde at aflede den parkerings-­ og ladesøgende trafik. I den forbindelse skal sensorer og data gøre det nem­mere for bilister at finde en ledig ladestander og parkeringsplads.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.