Overblik: Hovedstadens Letbane gør klar til 29 nye tog

letbane
Illustration: Hovedstadens Letbane/Gottlieb Paludan Architects.
Kontrolcenter og værksted er overdraget til Siemens. Første station står allerede klar ved Ejby.
31. august 2021 kl. 13:05
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hidtil har uendeligt vej­arbejde været den måde, hvorpå borgerne i hovedstadens omegnskommuner først og fremmest har mærket opførelsen af deres kommende letbane.

Sådan bliver det ved med at være en rum tid endnu. Men der går ikke længe, før de trætte bilister også får udsigt til helt håndgribelige beviser på, at København fra 2025 får en helt ny transportform.

I starten af august fik et konsortium bestående af Siemens og Aar­sleff, som skal stå for opbygningen af selve banenetværket, nemlig overdraget det kommende kontrolcenter i Glostrup midt på linjen. Og dermed er startskuddet afgivet til, at grus og betonfundamenter kan blive til spor og stationer.

»De starter med at bygge i værkstedet og her på terrænet, og i sommeren 2022 starter de på strækningen,« siger Patrik Magnusson, projektdirektør på Hovedstadens Letbane.

Stationerne bliver bygget i samme periode. Funderingen er i forvejen bygget af anlægsentreprenørerne,« siger han.

Når den nye letbane står færdig, vil den strække sig 28 kilometer mellem Lyngby og Ishøj og have 29 stationer på ruten. Heriblandt ved Herlev Hospital, Glostrup Hospital og DTU, som alle kan være svære at komme til uden bil.

Formålet er at skabe forbindelse rundt om København langs Ring 3, på tværs af ‘fingrene’ i S-togssyste­met. Når letbanen står færdig, vil den krydse fem forskellige linjer og gøre det muligt at stige om på seks forskellige S-togsstationer.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger