Offentlige ladestandere bliver billigere: Clever skærer knap 3 kroner af kWh-prisen
Det skal være billigere at benytte de mange nye ladepunkter, der er på vej til elbilister i Danmark, mener et af de dominerende selskaber på markedet, Clever, som nu har meldt ud, at prisen for et betragteligt nøk nedad for ikke-abonnenter.
Det er særligt de priser, som der har været kritik af fra blandt elbilforeningen FDEL, mens transportminister Benny Engelbrecht har kaldt det “en betydelig merpris” i en kommentar til MobilityTech.
Nu hedder det sig så, at Clever sætter prisen ned fra 8,75 kroner per kWh til 6 kroner per kWh, for den andel af kunder, som ikke har et abonnement, men stadig ønsker at anvende Clevers netværk efter behov.
Clever: En fair pris for alle parter
Clevers kommunikationschef Henrik Skyggebjerg siger, at prisnedsættelsen følger af “en løbende god og konstruktiv dialog med bilejernes forening FDM”, med hvem det har været muligt at “sikre fair priser for både forbrugerne og for dem, der rent faktisk investerer bæredygtigt, ambitiøst og langsigtet i infrastrukturen til elbilerne i Danmark”.
»Et af resultaterne fra dialogerne er nu prisnedsættelsen for opladning til ikke-abonnenter, som har effekt fra i dag, fredag,« siger Henrik Skyggebjerg.
De 6 kroner gælder for kunder, der tilgår ladenetværket med enten deres egen ladebrik via roamingplatformen Hubject, hvor andre udbydere kan tilbyde deres kunder at lade på Clevers netværk, eller via Clevers Go-ladebrik til 350 kroner. Kunderne kan også tilgå Clevers ladepunkter via sms.
Forbrugerøkonom i FDM Ilyas Dogru hæfter sig i en pressemeddelelse ved, at det er dyrt for ladeoperatørerne at investere i ladepunkter, hvorfor prisen “derfor aldrig kan blive lige så lav, som med en ladeboks derhjemme”.
»Når det er sagt, håber og forventer vi, at prisen på sigt kommer endnu længere ned«.
Elbilalliancen: Yderligere prisnedsættelse kræver større samarbejde
Hos FDEL hæfter man sig omvendt ved, at 6 kroner fortsat er for højt, da prisen skal et stykke under 3 kroner, for at det “ikke er billigere at tage dieselbilen eller lade være at oplade plug-in-hybriden”.
Branchechef i Dansk Elbil Alliance Lærke Flader mener dog, at staten og kommunerne skal hjælpe med finansieringen, hvis prisen skal yderligere ned.
»Godt nyt. #Elbil ejere kan nu se frem til lavere priser på eksisterende og kommende offentlige ladestandere. Skal prisen længere ned, er der behov for samarbejde ml staten, kommunerne og operatørerne #dkpol,« skriver hun på Twitter.
Godt nyt. #Elbil ejere kan nu se frem til lavere priser på eksisterende og kommende offentlige ladestandere. Skal prisen længere ned, er der behov for samarbejde ml staten, kommunerne og operatørerne #dkpol https://t.co/OMiutqsMNY
— Lærke Flader (@LaerkeFlader) February 28, 2020
