Odense oplever et stærkt stigende bilejerskab: Sådan vil kommunen sikre mere bæredygtig mobilitet

Odense
Illustration: Perekotypole/Bigstock. Se større version
Flere odenseanere hopper af cyklen og sætter sig ind i bilerne i disse år, viser nøgletal fra kommunen. Læs her, hvad Odense Kommune gør for at vende udviklingen.
Interview14. december 2020 kl. 05:14
errorÆldre end 30 dage

Med henblik på at få skabt bedre trafiksikkerhed, fremkommelighed, bæredygtig mobilitet og byliv i Danmarks tredjestørste by, Odense, udarbejdede kommunen for nogle år siden en handlingsplan for mobilitet og byrum frem mod 2024.

Seneste status på handlingsplanen er, at Odense indtil videre oplever et stærkt stigende bilejerskab. Odenseanerne kører desuden mere i bil og mindre på cykel i forhold til for fem år siden. 

Så hvad gør kommunen for at sikre, at man når i mål med handlingsplanen, når bilejerskabet risikerer at stikke en kæp i hjulet på den bæredygtige mobilitet?

Rasmus Bach Mandø, som er kontorchef i afdelingen for Trafik og Mobilitet i Odense Kommune, bekræfter over for MobilityTech, at byen oplever trængsel fra bilerne som en større udfordring end for bare få år siden. 

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.