Nye lovkrav kan spænde ben for Tesla og en række andre ladestanderproducenter

Tesla Model 3
Illustration: Christian Rantorp.
Danske elbilister skal kunne se den aktuelle pris på en ladestander, mener politikerne. Men netop dét krav kan en række virksomheder så som Tesla få svært ved at leve op til.
2. maj kl. 05:25

Det skal fremgå tydeligere, hvad det koster at lade på de offentligt tilgængelige ladestandere, når danskerne er på farten med elbilen. 

Det er et af flere nye krav, der følger af den nye lov om infrastruktur for alternative drivmidler til transport, også kendt som AFI-loven. 

Men politikernes ønske om at få ladestandere til elbiler til at minde mere om tankstationer til benzin- og dieselbiler kan godt blive en udfordring for de selskaber, der leverer ladestanderne. 

Det påpeger blandt andet FDM og Dansk e-Mobilitet, hvor sidstnævnte repræsenterer netop de operatører, der driver størstedelen af de offentlige ladestandere.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger