Ny VVM for 3. Limfjordsforbindelse: En halv milliard dyrere og flere støjbelastede boliger

Motorvej, vej
Illustration: GesturGis/Bigstock. Se større version
Efter to år har Vejdirektoratet gennemført en opdatering af VVM-undersøgelsen for den 3. Limfjordsforbindelse også kaldet Egholmlinjen, som medtager beregninger for »et billigere og bedre vejprojekt end det oprindelige forslag«.
26. februar 2021 kl. 05:33
errorÆldre end 30 dage

Vejdirektoratet har nu offentliggjort en opdateret VVM-undersøgelse for et af største projekter, der kommer på dagsordenen, når transportminister Benny Engelbrecht (S) senere på året indkalder til infrastrukturforhandlinger senere på året.

‘Egholmlinjen’ omfatter anlæg af en cirka 20 kilometer lang firesporet motorvej vest om Aalborg og hen over øen Egholm.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) slår i en pressemeddelelse fast, at opdateringen af den 10 år gamle VVM-undersøgelse ikke rokker linjeføringen, som det tidligere er blevet besluttet skulle rykkes længere mod vest for at reducere støjen i boligområderne i Hasseris.

»Den opdaterede VVM-undersøgelse ændrer ikke på valget af linjeføring over Egholm, som der er en bred politisk aftale om,« siger transportministeren til Ritzau efter offentliggørelsen af den opdaterede undersøgelse, der blandt andet giver nye tal for samfundsøkonomien, trafikudvikling og natur- og støjpåvirkning i forhold til tidligere estimater.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.