Ny undersøgelse slår fast: Mange forventer at bruge kollektiv trafik mindre end før

Foto : Ripiopv/Bigstock

Ny undersøgelse slår fast: Mange forventer at bruge kollektiv trafik mindre end før

Kollektiv trafik og klimaet gisper, mens biltrafikken stiger efter corona. Nu viser ny undersøgelse, hvor mange der ikke forventer at vende tilbage til bus og tog.
Der er en høj risiko for, at en ny stigning i bilismen som følge af epidemien kommer til at bide sig fast, ligesom en del af det kraftige fald i brug af kollektiv transport vil gøre det.
Vil du have fuld adgang til MobilityTech?

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er gennemført på Passagerpulsens Passagerpanel og bygger på 2434 besvarelser. De udgør ikke et repræsentativt udsnit af hverken Danmarks befolkning som helhed eller brugerne af kollektiv transport.

Det skyldes, at Passagerpanelet har en overrepræsentation af folk, der bruger den kollektive transport meget, og derudover en overrepræsentation af togpassagerer i forhold til buspassagerer. Besvarelserne repræsenterer derimod oplevelsen og holdningen hos kernebrugerne af kollektiv transport.

Kilde: Passagerpulsen.