Ny rapport skal vise mulige veje for sammenlægning af rejsekort og rejseplan

Rejseplanen åbner op for nye mobilitetsformer.
Illustration: Rejseplanen.
Konsulentvirksomhed har fået til opgave at undersøge, hvad det vil kræve at samle rejsekortet og rejseplanen i én samlet mobilitetstjeneste.
27. marts 2019 kl. 05:15
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Med en lovændring er vejen officielt banet for, at Rejsekort A/S og Rejseplan A/S slår pjalterne sammen, blandt andet med henblik på at udvikle et nyt fælles rejseplan- og rejsekortsystem, muligvis i form af en app.

Men hvordan denne store opgave helt præcist skal gribes an, skal konsulentvirksomheden Deloitte først være med til at gøre ejerne klogere på.

Det oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, efter at opgaven har været sendt i udbud siden slutningen af januar.

»Ministeriet har modtaget i alt fem tilbud fra henholdsvis, PA Consulting Group, Deloitte, EY, KPMG og Rambøll. Analyseopgaven er tildelt Deloitte og ventes afrapporteret inden udgangen af indeværende år,« skriver ministeriet i et svar til MobilityTech.

At selskabets udviklingsopgaver ikke er på plads, allerede når loven træder i kraft, bliver der dermed taget hensyn til, understreger ministeren, Ole Birk Olesen, i et svar til Folketinget.

Analysen har dog blot til opgave at præsentere potentielle udviklingsspor. Den konkrete implementering og videreudvikling af systemerne bag rejsekortet og rejseplanen har det nye selskab selv ansvaret for, siger han.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med transport- og trafikløsninger. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger