Ny Deloitte-analyse: Så meget kan trafikselskaber spare på et digitalt rejsekort

Ny Deloitte-analyse: Så meget kan trafikselskaber spare på et digitalt rejsekort
Illustration: Rejseplanen. Se større version
En ny app-løsning, som samler rejsekort- og rejseplantilbuddet, skønnes at kunne blive en god forretning for trafikselskaberne, lyder det i ny Deloitte-rapport.
18. december 2019 kl. 05:15
errorÆldre end 30 dage

Som vi tidligere har skrevet her på MobilityTech, har Transport- og Boligministeriet fået foretaget en ekstern analyse af de mulige udviklingsspor for videreudviklingen af rejseplan- og rejsekortsystemet hen imod en samlet digital mobilitetstjeneste.

Rapporten, som er udarbejdet af Deloitte, Incentive Partners og Struensee & Co., kalder det et naturligt tidspunkt for en modernisering af teknologien. 

»Udviklingen af Rejsekortsløsningen blev igangsat i 2005, og en stor andel af løsningen er stadig baseret på datidens teknologi, særligt den kortcentrerede tilgang hvor centrale oplysninger opbevares i selve rejsekortet,« hedder det. 

Og hvad værre er, er løsningen samtidig ifølge rapporten skræddersyet til Danmark, fordi al nyudvikling finansieres af Rejsekortets ejere, da der der ikke er funktionalitet, som deles med andre af udvikleren Thales’ kunder. 

»Typiske udfordringer med skræddersyede, aldrende løsninger er omkostningstung drift, dyr omstilling og stigende udfordringer med at tilbyde tidssvarende funktionalitet til brugerne«.

Omvendt er Rejseplan-delen af selskabet bedre fremtidssikret “som standard-software, som er fælles for leverandøren Hacons kunder. 

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden