Ny chip åbner for rejsekort på NFC-mobiltelefoner

Med en ny opdatering kan kortlæserne tale sammen med nye mobiltelefoner.
Illustration: Rejsekort A/S.
Lad rejsekortet blive i pungen, og tjek ind med mobiltelefonen i stedet for. Det kan teknisk lade sig gøre, når Rejsekort A/S i 2019 introducerer en ny type chip i kortet. Alligevel har selskabet bag ingen konkrete planer om en mobilløsning.
Følg projektet5. november 2018 kl. 05:31
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Når nu betalingskort så småt er ved at finde vej til mobiltelefonerne, hvorfor så ikke gøre det muligt at gøre det samme med rejsekortet?

I årevis har det kun været en mulighed med udvalgte mobiltelefoner, fordi NFC-teknologien i rejsekortet ikke taler 'samme sprog' som mange telefoner med NFC på markedet, som Version2 blandt andet tidligere har beskrevet.

Men når Rejsekort A/S i 2019 skifter chippen i danskernes kort, er der ikke længere noget teknologisk til hinder for, at kortet kan få sig et nyt hjem på moderne mobiltelefoner, oplyser Thomas Boe Bramsen, som er markedschef hos Rejsekort A/S.

»I 2019 introducerer Rejsekort en ny type chip i rejsekort. Den nye type hedder DESFire, og den har ikke de begrænsninger med hensyn til NFC i mobilen, som den nuværende MiFare-chip har. Alle nye rejsekort vil derefter være med DESFire-chip, og det vil også gælde, hvis der kommer en mulighed for at lægge rejsekort ind i mobiltelefonen,« skriver han i en mail.

På plads i 2019

Nye rejsekort vil blive udstedt som DESFire, og de eksisterende MiFare-kort fortsætter, til de udløber, hvilket vil sige senest til 2024.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med transport- og trafikløsninger. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger