Nu skal rejsekortet moderniseres: »Det er for stort, komplekst og sårbart til at tage nye og uprøvede teknologier ind«

30. juni 2021 kl. 11:501
Passagerer der stiger ind i bus.
Fremtidens kollektive transport kan blive uden plastickort og blå punkter, som vi kender det i dag. Illustration: ukendt.
Rejsekort-systemet bliver i fremtiden endnu mere digitalt og kan eksempelvis få smartphonen som omdrejningspunkt. Men en ny og moderne løsning skal favne alle borgere – også dem, der slet ikke har en smartphone.
Artiklen er ældre end 30 dage

»Ding ding«

Lyden af ind – og udcheckning på de blå punkter, der i mere end 10 år har udgjort rygraden i det nuværende Rejsekort-system, har mejslet sig fast i hukommelsen på borgere over hele Danmark.

Men i fremtiden kan de blå punkter og de tilhørende ‘ding'-lyde være fortid. Det kan det blåhvide plastickort i tegnebogen også. Selskabet Rejsekort & Rejseplan er nemlig i disse måneder i dialog med markedets aktører for at få input til, hvordan fremtidens løsning skal se ud.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med transport- og trafikløsninger.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til MobilityTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
5. juli 2021 kl. 09:44

Brug af kontaktløse kreditkort bruges som eksempel på prøvede teknologier. Det er ikke det bedste eksempel. TFL var first mover på at implementere brug af kreditkort til at åbne for gates og betale for kollektiv transport i London. Det var ikke en nem fødsel. mindst samme risiko niveau som rejsekort projektet. Bare det at få risikodeling på plads mellem TFL og Mastercard/VISA var en kæmpe udfordring og fast tema på konferencer en del år. Men enig i, at mobilen er fremtidens platform. Her findes der faktisk landsdækkende check ind check ud systemer i drift. Trafikselskaberne bør i samme ombæring sikre at folk, som ikke har råd til at købe et månedskort i et hug, kan få samme rabatter som andre. Det skal ikke være dyrere at rejse kollektivt fordi du kun kan betale kontant eller købe en billet af gangen. Her er kontobaseret billetsystem med loft på daglig, ugentlig og månedlig rejeseforbrug en farbar vej.