Navya-konkurrenten Easymiles selvkørende shuttle rykker tættere på dansk debut

Foto : Christian Grunert Rantorp

Navya-konkurrenten Easymiles selvkørende shuttle rykker tættere på dansk debut

Færdselsstyrelsen har netop godkendt tre selvkørende køretøjer fra den franske producent Easymile. Shuttle-bussen skal efter planen køre testkørsel på campusområdet på DTU i Lyngby.
Det er en langvarig og svær proces at få et køretøj godkendt til testkørsel på offentlige veje, når der mangler et rat og pedaler i bilen.
Vil du have fuld adgang til MobilityTech?

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Fakta om projektet

Linc beskrives som et af de største projekter med selvkørende shuttles i Danmark. Det er samtidig det eneste af de fire kendte forsøgsprojekter, hvor det er en shuttle-bus fra Easymile og ikke Navya, der testes. 

Linc gik tidligere under navnet TUPPAC – Transforming Urban Planning Providing Autonomous Collective Mobility.

Partnerne i projektet

Albertslund Kommune, Gladsaxe Kommune, Nobina Danmark A/S, IBM Danmark ApS, Danmarks Tekniske Universitet, Roskilde Universitet og Gate 21.

Finansiering

Projektet er finansieret af partnerne og EU-programmet Urban Innovative Actions (UIA), som støtter projektet med 25 millioner kroner.