Navya-konkurrenten Easymiles selvkørende shuttle rykker tættere på dansk debut

Foto : Christian Grunert Rantorp

Navya-konkurrenten Easymiles selvkørende shuttle rykker tættere på dansk debut

Færdselsstyrelsen har netop godkendt tre selvkørende køretøjer fra den franske producent Easymile. Shuttle-bussen skal efter planen køre testkørsel på campusområdet på DTU i Lyngby.
Det er en langvarig og svær proces at få et køretøj godkendt til testkørsel på offentlige veje, når der mangler et rat og pedaler i bilen.
Vil du have fuld adgang til MobilityTech?

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Prøv MobilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Fakta om projektet

Linc beskrives som et af de største projekter med selvkørende shuttles i Danmark. Det er samtidig det eneste af de fire kendte forsøgsprojekter, hvor det er en shuttle-bus fra Easymile og ikke Navya, der testes. 

Linc gik tidligere under navnet TUPPAC – Transforming Urban Planning Providing Autonomous Collective Mobility.

Partnerne i projektet

Albertslund Kommune, Gladsaxe Kommune, Nobina Danmark A/S, IBM Danmark ApS, Danmarks Tekniske Universitet, Roskilde Universitet og Gate 21.

Finansiering

Projektet er finansieret af partnerne og EU-programmet Urban Innovative Actions (UIA), som støtter projektet med 25 millioner kroner.