Når klimatilpasning også handler om trafiktilpasning

Bagsværd
Christian Bauer Dall-Hansen og Jakob Søndergaard Frederiksen foran en af de små brostensstier, som beboerne fik anlagt, så det blev nemmere at komme fra p-plads til hus og omvendt. Illustration: Michael Rothenborg. Se større version
Et parcelhusområde ved hovedstaden er klimasikret i tæt dialog med de mange beboere – der fik stor indflydelse på de trafikale forhold både under og efter arbejdet.
4. oktober 2021 kl. 05:17
errorÆldre end 30 dage

»Her er et godt eksempel på beboerindflydelse,« siger projektleder Christian Bauer Dall-Hansen fra anlægsgartnerfirmaet OKNygaard.

Vi står på et brostensbelagt parkeringsareal langs et vejbed i parcelhuskvarteret Gedvad-Møllemark i Gladsaxe nordvest for København.

I den oprindelige klimatilpasningsplan for området var det meningen, at sådanne brostensarealer skulle løbe langs vejbedene uden en lille sti ind til fortovet og beboernes havelåger. Så måtte de gå udenom bedet, en omvej på få meter der på papiret kan synes lille.

»Men hvis man parkerer her og skal ind i sin have og hus hver dag, bliver det til rigtig mange meter – og kan føles besværligt. Så det ønske valgte vi at efterkomme – efter at have sikret os med beregninger, at den nedsatte kapacitet i vejbedene ikke ville give problemer i tilfælde at skybrud,« forklarer Christian Bauer Dall-Hansen.

De små brostensstier er blot et af mange eksempler på, at beboerne fik stor indflydelse på de trafikale forhold – både under og efter klimatilpasningsprojektet.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.