Movia: Kommunerne glemmer transporten i deres planer

Movia: Kommunerne glemmer transporten i deres planer
Illustration: Bigstock / Fotonen.
Alt for ofte glemmer kommunerne at tænke den kollektive transport ind i lokal- og kommunalplanerne, hvilket leder til dårlig indretning af infrastrukturen. Hos Movia har de forsøgt sig med bunkevis af høringssvar, så de bliver taget med ved bordet.
Interview20. april kl. 04:42

I Havdrup i Solrød Kommune står to stoppesteder på Havdrup Allé. På den ene side af vejen er en mellemstor solcellefarm, på den anden side en række af de nye typehuse, der skyder op i udkanten af Danmarks provinsbyer i disse år. Der er ingen direkte sti til stoppestederne, og det indskrænker gruppen, som kunne finde på at benytte stoppestederne markant. 

Det er i hvert fald pointen fra Movia, som over det seneste år har udsendt 31 høringssvar til kommunalplaner og større lokalplaner. 

For de oplever, at den kollektive transport ofte kommer bagerst i køen, når byplanlæggerne i kommunerne skal designe lokalplanerne. Det kan klares af en anden afdeling, og planlæggerne er i forvejen overdynget af interesser: Jens Olesen er nervøs for støjniveauet, to af husene er bevaringsværdige, der skal indtænkes kloak, afstrømning af regnvand og cykelstier, og derudover skal de også gerne have FN’s verdensmål for øje. 

Så det er ofte nemt at skubbe stoppestederne bagerst i køen og til sidst, sat på spidsen, placere dem der, hvor der nu lige er plads. 

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger