Minister tager kritik til sig: Kommuner skal have nemmere ved at sænke hastigheden på boligveje

Luftfoto af trafikkryds.
Illustration: ukendt (fra Version2). Se større version
Transportminister Benny Engelbrecht vil fjerne ordlyd i bekendtgørelse, som gør det muligt for politiet at afvise kommunale ønsker om lavere hastigheder på vejene.
10. maj 2021 kl. 05:35
errorÆldre end 30 dage

Det skal være nemmere for kommunerne at sænke hastigheden fra 50 km/t og helt ned til 30 km/t i boligområder, lyder det fra transportminister Benny Engelbrecht (S).

Vejdirektoratet har netop sendt et udkast til en ny bekendtgørelse om lokale hastighedsgrænser i høring, som ifølge ministeren vil gøre det nemmere at sænke hastigheden lokalt.

»Trafiksikkerheden på de lokale villaveje og i byernes centrum er udfordret, og det kan meget vel få alvorlige følger for legende børn, cyklister, dårligt gående og øvrig trafik. Derfor vil jeg gerne gøre det enklere for kommunerne at sænke hastigheden i de områder, hvor de vurderer, at det vil øge trygheden,« siger Benny Engelbrecht.

Kommuner vil sænke hastigheden

Som MobilityTech tidligere har beskrevet, har det været et varmt ønske fra flere kommuner at få lov til at blive herre i eget hus, hvad fastsættelsen af hastigheden på vejene angår.

Nogle kommuner oplever nemlig, at de nuværende regler, og dermed politiet, risikerer at stikke en kæp i hjulet på kommunernes vejprojekter og ønsker om fredeliggørelse af boligområder i form af lavere hastigheder.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.