Miljøministeriet: Først næste efterår fremsættes lov om kontroversielle elbilsreservater

elbil, ladestander
Københavns Kommune vil gerne begynde at lave rene elbilszoner. I hvert fald for bilister som kommer udefra. Illustration: Andreas Lindqvist. Se større version
Særligt København ønsker at formene fossilbiler adgang til for eksempel middelalderbyen. Kommunen havde håbet at komme i gang i 2023, men det ser svært ud.
20. december 2021 kl. 05:16
errorÆldre end 30 dage

Det fik en mildest talt hård medfart, da miljøministeren i september blev enig med regeringens støttepartier om, at kommuner skal kunne lave forsøg med såkaldte nulemissionszoner.

Ønsket, som har vakt FDM og transportbranchens harme, stammer fra København, der fra 2023 vil gøre forsøg med at lukke fossildrevne transportmidler ude af for eksempel middelalderbyen.

Men både kritikerne og kommunen må nu væbne sig med tålmodighed før næste slag. For indtil videre har kun et lovforslag om at etablere forbudszoner for de allerværste af dieselsynderne, de relativt få biler uden partikelfiltre, været i høring.

Det er de såkaldte skærpede miljøzoner.

Lovforslaget om nulemissionszonerne finder til gengæld først vej til Folketingssalen mod slutningen af næste år, lyder det fra Miljøministeriet til MobilityTech. Dermed tyder alt på at zonerne bliver forsinkede.

»Miljøministeriet oplyser, at grunden til, at det fremsættes i oktober 2022, er fordi det kræver forberedelse, inddragelse, analyse og at det skal i høring med videre,« lyder det kortfattet fra en pressemedarbejder i ministeriet.

Middelalderby og skoleområde uden benzin-os

Det københavnske eksperiment har i forvejen trukket ud. Det blev allerede nævnt i Kommuneplan 2019, og aftalt med regeringen i "klimasamarbejdsaftale om grøn kollektiv trafik" fra sommeren 2020.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.