Merkel: Alle tyske tankstationer skal tilbyde opladning af elbiler

Foto : stargazer84/Bigstock

Merkel: Alle tyske tankstationer skal tilbyde opladning af elbiler

Tyske elbilister skal kunne lade deres elbiler der, hvor andre bilister tanker benzin eller diesel. Det mener den tyske regering, som vil investere milliarder i opladning på tankstationer i forbindelse med en stor stimuluspakke.

Godt og vel 2,5 milliarder euro skal øremærkes ladepunkter og fremme af forskning og udvikling inden for elektromobilitet og battericelleproduktion.

Det oplyser det tyske finansministerium i kølvandet på en tale, hvor forbundskansleren, Angela Merkel, har annonceret en kæmpe stimuluspakke til den tyske økonomi på hele 130 milliarder euro.

Angela Merkel
Illustration: shganti777/Bigstock

»Der er behov for et modigt svar på, hvordan vi håndterer konsekvenserne af Corona-pandemien,« lyder det fra Angela Merkel.

Hvad de nye ladepunkter angår, er detaljerne i udspillet fra ministeriet dog sparsomme. Men det hedder sig, at der stilles krav til alle tankstationer om at tilbyde opladning til elbiler.

»Derudover undersøges det, om opførelsen af ​​hurtigladestationer kan behandles som en afkarboniseringsforanstaltning af olieindustrien,« lyder det i udspillet.

En million ladepunkter i 2030

Vores tyske nabo råder på nuværende tidspunkt over knap 14.500 tankstationer, viser tal fra statistiksiden Statista.com. Så skulle de alle blive udstyret med mindst et ladepunkt, ville antallet af offentlige ladepunkter til elbiler stige fra knap 30.000 i øjeblikket til cirka 45.000. Hvilket stadig er langt fra det erklærede mål om en million ladepunkter i 2030.

Regeringens eget rådgivningsorgan Die Nationale Plattform Elektromobilität (NPE) vurderer ifølge brancheforeningen Bundesverband der Energie- und Wasserwirtschaft (BDEW), at der i dag er et behov 70.000 ladepunkter og 7.000 hurtigladestandere for at der for alvor kan komme gang i elbilsalget i Tyskland.

I marts 2020 var der i Tyskland registreret omkring 27.730 offentlige og delvist offentlige ladepunkter, hvilket er en stigning på over 50 procent inden for et år.

I Danmark ville et lignende initiativ betyde, at ladenetværket voksede betragteligt. Således er der cirka 2.000 tankstationer i Danmark, mens elbilister har flere ladepunkter at vælge imellem - ifølge Dansk Energi drejer det sig om over 3.000 ladepunkter.

Prøv MobilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her