Med ny grøn trafikvej introducerer København ny vejafmærkning for elbiler

elbil, vej
Københavns Kommune vil for første gang markere på en vejbane, at den er forbeholdt grønne biler. Illustration: eamesBot/Bigstock.
På Nørrebro i København introducerer kommunen et nyt, grønt bilsymbol, der viser, at vejen er forbeholdt nulemissionskøretøjer.
2. maj kl. 05:58

Stefansgade i København er en gade, som ligger parallelt med Jagtvej, og som for mange  bilister kan være en kærkommen genvej, når den stærkt trafikerede Jagtvej sander til.

I et forsøg på at minimere denne slags genvejs-trafik vil Københavns Kommune nu gøre gaden til en såkaldt grøn trafikvej, hvor man så for første gang i København lukker af for benzin- og dieseldrevne biler. 

Det er en oplagt mulighed for at teste effekterne af grønne trafikveje, mener teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL).

»Grønne trafikveje er et af de bedste værktøjer til at få begrænset biltrafik og skabe en grønnere by. Nu starter vi på Stefansgade og får nogle erfaringer med, hvordan redskabet virker i praksis – og så håber jeg, at vi kan udbrede det og lave langt større grønne trafikveje og trafik-øer flere andre steder i byen,« siger hun.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger