Lang næse til boligforeninger: Ladestander-tilskud rakte kun til en tredjedel af ansøgningerne

Ladestander.
Illustration: Bigstockphoto / naveebird. Se større version
Færre end én ud af tre af boligforeningers ansøgninger om tilskud til nye ladestandere på fælles parkeringsanlæg får del i pulje på 48 millioner kroner.
10. januar kl. 05:00

Hvis det ikke er muligt at lade en elbil op meget tæt på hjemmet, så kan det afskrække potentielle elbilkøbere. Derfor øremærkede et bredt flertal i Folketinget i juni i år næsten 50 millioner kroner til medfinansiering af nye ladestandere i boligforeningers fælles parkeringsanlæg.

Nu er pengene fordelt, men langt fra alle de boligforeninger, der har ansøgt, har fået tilskud.

Da puljen lukkede for ansøgninger den 30. november, havde Bolig- og Planstyrelsen modtaget over 1.700 ansøgninger fra almene boligorganisationer, andelsboligforeninger og ejerforeninger, som havde ansøgt om 25 procents tilskud til etablering af ladestandere på maksimalt 22 kW til opladning af el- og hybridbiler på deres fælles parkeringsanlæg.

Og med det store antal ansøgninger har der simpelthen ikke været nok penge i puljen til at imødekomme dem alle, fremgår det af en pressemeddelelse fra Bolig- og Planstyrelsen.

»Bolig- og Planstyrelsen har nu udsendt tilsagn om midler fra puljen til 216 almene boligafdelinger og 258 andelsbolig- og ejerforeninger. Der har dermed ikke inden for de økonomiske rammer været midler til at imødekomme alle ansøgere,« fremgår det.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.