Kritik af trafikplan: Uambitiøst, at milliarder til jernbane næsten ikke gør nogen forskel

16. maj kl. 05:432
IC5 vogn med førerkabine
Trods massive investeringer, eksempelvis i eltog som dette for 20 milliarder kroner, har den danske jernbane kun en marginal passagerforøgelse i udsigt. Illustration: Morten Munk Andersen.
Det er et enormt arbejde, der pågår med at få den statslige jernbane gjort moderne og pålidelig, men spørgsmålet er, om vi kunne få mere ud af milliardinvesteringerne?  

Det står skidt til med den danske jernbane, og der vil endnu gå mange år, før den negative udvikling er vendt.

Som vi skrev tidligere på måneden, har så mange passagerer fravalgt toget de seneste 10 år, at det vil tage resten af dette årti, før jernbanen har hentet det, der er tabt i perioden, tilbage. 

Læs hele artiklen

MobilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med transport- og trafikløsninger.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
17. maj kl. 17:41

Nu berører jo langt fra alle togrejser i dette land KBH H. Når det så er sagt, så er hele den danske jernbane een stor flaskehals. Til forskel fra Sverige og de fleste andre lande, som den omtalte rapport sammenligner Danmark med, så har Danmark nemlig ikke et jernbanenet, men bare en strækning og så nogle få sidebaner. Denne ene strækning er så oven i købet under konstant ombygning pga et gigantisk vedligeholds- og moderniseringsefterslæb, som det næppe vil kunne lade sig gøre at indhente i dette årti. Selv hvis alle de planlagte og igangværende projekter gennemføres som planlagt (hvad der i øjeblikket ikke rigtigt er noget, der tyder på), så ændrer det ikke grundlæggende på dette forhold. Selv på en topmoderniseret strækning kan der stadig forekomme hændelser som vejrfænomener, personpåkørsler, uheld med vejkøretøjer mm som kan spærre strækningen i timevis. Så længe dette problem ikke er løst vil jernbanen næppe kunne tiltrække flere passagerer, der mangler simpelthen planlægningssikkerhed til rejsen.

1
16. maj kl. 08:42

Københavns Hovedbanegård er den største flaskehals for udviklingen af togdriften i Danmark. Den udfordring er ikke rigtig beskrevet i trafikplanen. Når alle de beskrevet forbedringer er udført, skal man så ombygge Hovedbanen for at kunne øge kapacitetet. Det burde være lavet først.