Kritik af ladeoperatørers prispolitik: Elbilforening sender klage til konkurrencemyndighederne

Kritik af ladeoperatørers prispolitik: Elbilforening sender klage til konkurrencemyndighederne
Illustration: CLEVER. Se større version
Elbilforeningen FDEL har rettet henvendelse til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen med opfordring til, at myndighederne ser ladeoperatørernes priser efter i sømmene. Særligt selskabet Clevers forretningsmetoder er i strid med reglerne, mener FDEL.
28. februar 2020 kl. 11:00
errorÆldre end 30 dage

I forrige uge skrev vi her på MobilityTech, at prisen for at benytte offentlige ladestandere til elbiler, hvis man ikke er kunde hos udbyderen, risikerer at blive meget høj og dyrere end at tanke en diesel- eller benzinbil.

På den baggrund har elbilforeningen FDEL nu rettet henvendelse til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som foreningen opfordrer til at kaste et kritisk blik på branchen og især på ladeoperatøren Clevers priser.

FDEL vurderer, at selskabets priser er i strid med konkurrence- og forbrugerlovgivningen og imod hensigterne i EU’s AFI-direktiv, som vi omtalte i første artikel.

Minister: Betydelig merpris 

Foreningen henviser til, at transportminister Benny Engelbrecht (S) som svar på Elbilforeningens kritik af nogle operatørers prispolitik i artiklen, kalder det en »betydelig merpris for ladestrøm«, som opkræves hos nogle operatører til de elbilister, som ikke allerede har en kunderelation til den pågældende operatør.

Transportministeren henviser dog til konkurrencemyndighederne, hvad angår prissætningen, hvorfor FDEL nu har rettet henvendelse til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden