Kommuner kritiserer forsøg med 40 km/t: Det er ude af trit med resten af Europa

Vejkryds
Illustration: Morten Egholm Jeppesen . Se større version
Regeringen har åbnet en kattelem for lavere hastigheder på kommunale veje. Men kommunerne er langt fra imponerede og efterspørger endnu lavere hastigheder.
6. december 2021 kl. 05:32
errorÆldre end 30 dage

Der var en overgang, som vi skrev i september, udsigt til, at byzoner med 40 kilometer i timen som grænse, i stedet for 50, skulle “knopskyde” rundt omkring i landets kommuner. 

Men ministeren, Benny Engelbrecht (S), trak efter protester fra Justistsministeriet i land og endte med at foreslå en mindre forsøgsordning.

Den nye bekendtgørelse, som kursskiftet afstedkom, har netop været i høring, og generelt er der ikke tilfredshed at spore blandt de kommuner, der har afgivet høringssvar.

Med de foreslåede ændringer i bekendtgørelsen er der ellers lagt op til en forsøgsordning, der skal gøre “det lettere i udvalgte kommuner, at nedsætte hastigheden lokalt på vejstrækninger og i nærmere afgrænsede områder i tættere bebyggede områder,” som det hedder.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.