Heidi Wennberg, som arbejder i Topdanmark, tager næsten hver dag kollegaer, her Laura Jantzen (tv.), med frem og tilbage til arbejde via en ny app.
Heidi Wennberg, som arbejder i Topdanmark, tager næsten hver dag kollegaer, her Laura Jantzen (tv.), med frem og tilbage til arbejde via en ny app.

Foto : Topdanmark

Kommuner indgår aftale med ny samkørselstjeneste: App skal styrke udviklingen i lokalområder

En lille virksomhed i Vejle gør nu GoMore og FDM selskab på markedet for samkørselstjenester. Med app’en Nabogo får brugerne faste mødesteder og faste priser. Syv kommuner har købt adgang.
Det er efterhånden velkendt, at passagersæderne i danske personbiler ofte er tomme, og at bilerne står stille langt størstedelen af deres levetid.  Løsningen på det første problem hedder med stor sandsynlighed samkørsel, men hvordan sørger man for, at flere kan få løst deres mobilitetsbehov på de korte distancer ved at køre sammen, så medarbejdere eksempelvis kan få et lift til togstationen eller deres arbejdsplads?
Vil du have fuld adgang til MobilityTech?

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Prøv MobilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Fakta:

Den, der udbyder en tur via Nabogo, får 1 krone pr. kilometer for de første 10 kilometer og 0,75 kroner pr. kilometer for 11-20 kilometer og herefter 0,50 kroner pr. kilometer.

Kilde: Nabogo

Kasper Dam Mikkelsen
Kasper Dam Mikkelsen
Illustration: Nabogo

Uddannelse: Cand.techn.soc.

Erfaring: Projektleder på IDAs Energiplan 2030, klimachef i Niras og afdelingsleder for Smart Cities i Clean. Erfaring med deleøkonomi, herunder udvikling af en virksomhedsplatform til pendlersamkørsel.

Kilde: Nabogo