Kommunal-private ladestandere i Høje-Taastrup: »Vi vil prøve grænserne af for, hvad der er muligt«

Ladestandere hos Coop
Illustration: OK. Se større version
I år begynder Høje-Taastrup Kommune at stille ladestandere op til kommunens ansatte. Byens borgere skal dog også gerne kunne bruge standerne, men det er en juridisk gråzone. Den vil kommunen dog presse på for at få løst i år.
Interview25. januar 2021 kl. 05:43
errorÆldre end 30 dage

Frem mod 2025 vil Høje-Taastrup Kommune bygge ladestandere til elbiler ved 45 kommunale ejendomme, som både kommunens ansatte og almindelige borgere skal kunne bruge. Det går dog på tværs af nuværende lov, og derfor vil kommunen skubbe på for at få en afklaring med Kommunernes Landsforening (KL) om lovgivningen, så projektet kan lade sig gøre.

»Der er vi jo ude i en gråzone, og den skal selvfølgelig afklares, og vi har heller ikke stillet nogen standere op endnu. Men det skal afklares i år,« siger Lars Christensen, der er centerchef for Høje-Taastrup Kommunes Teknik- og Miljøcenter.

»Vi vil prøve grænserne af i forhold til, hvad vi kan, fordi det er en vigtig del af den grønne omstilling. Vi kan drive markedet og forsøge at få etableret den her lade-infrastruktur og derigennem gøre det mere relevant for den enkelte at konvertere til elbiler ved, at vi opstiller ladestandere selv og gør dem tilgængelige for en bredere målgruppe,« siger Lars Christensen.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.