Jernbane blev til supercykelsti i Haderslev - og skar en stor luns af rejsetiden

Haderslev Kommune
Illustration: Haderslev Kommune. Se større version
Cyklisterne har fået en ny forbindelse i Haderslev, hvor der tidligere lå et banelegeme. Målinger viser, at cyklisterne dermed også har fået en hurtigere vej gennem byen.
20. december 2021 kl. 05:01
errorÆldre end 30 dage

Da Haderslev Kommune gik i gang med at byudvikle for snart mange år siden, var det gamle jernbanetracé, ‘kleinbanen’, gennem byen et oplagt “blank canvas” at boltre sig på for planlæggerne. 

Banen kunne nemlig udnyttes som korridor for en ny supercykelsti, da tracéet gør det muligt at etablere en bred cykelsti, i eget tracé, gennem midtbyen og ud til havnen, hvor fremkommeligheden for cyklisterne kan prioriteres. 

Med supercykelstien, som stod helt færdig forrige sommer, står Haderslev i dag med en sammenkobling mellem Haderslev centrum og busterminalen med den nye bydel på havnen, og en forbindelse til den vestlige del af Haderslev. 

Der er med projektet således skabt en højklasset, øst-vest gående stiforbindelse gennem Haderslev, lyder det fra Haderslev Kommune, som også har undersøgt, hvordan cyklisterne har taget imod cykelstien.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.