Imens kollektiv trafik og klimaet gisper: Biltrafikken stiger efter corona

Foto : Andreas Lindqvist

Imens kollektiv trafik og klimaet gisper: Biltrafikken stiger efter corona

Mandag offentliggør Eldrup-kommissionen sit bud på, hvordan transporten bliver grønnere. Nye tal tyder på, at covid-19 har gjort problemet med stigende bilisme endnu større.
Efter halvandet års arbejde udkommer den såkaldte Eldrup-kommission mandag med sin anbefaling til, hvordan bilismen kan drejes i en grønnere retning. Nu viser det sig, at udfordringen kan være endnu større end den, arbejdsgruppen blev givet.
Vil du have fuld adgang til MobilityTech?

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Fakta om Connected Cars:
  • Danske VW-ejere har i en længere årrække haft mulighed for at få installeret konceptet ‘MinVolkswagen’ i deres biler gratis. Det giver blandt andet mulighed for, at ejerne af biler fra 2008 og frem kan se detaljer om bilens placering, tilstand, og hvilke forskellige køreture den har været ude på.

  • Konceptet er siden udvidet til andre af VW-gruppens mærker, så som Audi, Skoda og Seat, og dermed har knap 100.000 danske personbiler nu teknologien installeret. 

  • Bag konceptet står selskabet Connected Cars, et datterselskab under VW-importøren Semler, som tilbyder sine kunder et unikt indblik i de opkoblede bilers gøren og laden.

  • Connected Cars har blandt andet indgået en samarbejdsaftale med rådgiverselskabet Cowi, som med data fra bilerne kan tilbyde en række trafikdatabaserede produkter til sine kunder. 

  • Cowi får berigede GPS-data fra bilerne, som ifølge Cowi giver nye indblik i trafikale forhold, både i realtid og i historisk sammenhæng.

Læs mere: 100.000 personbiler hjælper Cowi med at tage temperaturen på trafikken efter Corona