Randers har i stigende grad oplevet trængsel på vejnettet som følge af blandt andet befolkningsvækst.
Randers har i stigende grad oplevet trængsel på vejnettet som følge af blandt andet befolkningsvækst.

Foto : Randers Kommune

Her kommer busserne nu hurtigere frem i Randers: »Vi blev ret overraskede, da vi så tallene«

Med signaloptimeringer, nyt materiel og ombygninger ved et centralt kryds lykkedes det Randers Kommune at få trafikanter hurtigere frem, viser evaluering.
Busserne i nordgående retning på Århusvej kommer i dag fem minutter hurtigere frem i eftermiddagsmyldretiden, end busserne gjorde for et år siden. Det fremgår af en evaluering fra Randers Kommune til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, efter at kommunen har arbejdet på at skabe bedre busfremkommelighed på Århusvej.
Vil du have fuld adgang til MobilityTech?

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Fakta om projektet:

Evalueringen er baseret på data fra uge 40 i 2018 (førperioden) samt uge 6 i 2019 (efterperioden).

I evalueringen er der udelukkende behandlet data for hverdage. For at gøre før- og efterperioden sammenlignelige er trafikken fra hverdagene i de to uger blevet sammenlignet. Til det formål er der anvendt en trafiktælling på Århusvej syd for Vorup Kirkevej.

Trafikmængden er på hverdagsdøgnniveau fire procent lavere end før, og ser man isoleret set på spidstimetrafikken, er trafikken i morgenspidstimen to procent lavere, mens trafikken i eftermiddagsspidstimen er fire procent højere.