Her er trafikforskernes alternativ til dyr og støjende limfjordsforbindelse

Limfjord
Illustration: Anker Lohmann-Hansen. Se større version
De trafikale gevinster ved at opføre en ny limfjordsforbindelse over øen Egholm opvejer langt fra projektets støjgener og indhug i uberørt natur, lyder advarslen fra to trafikforskere. De foreslår nu et alternativt tunnelprojekt tæt på Aalborg Centrum.
10. januar kl. 11:42

Med en nytårsraket i ellevte time håber to forskere fra DTU og Aalborg Universitet at kunne få Folketinget på bedre tanker og tage et anlægsprojekt til syv milliarder med begrænset positiv effekt op til overvejelse.

Inden længe skal Folketinget stemme om anlægsloven for en tredje limfjordsforbindelse, der via øen Egholm skal aflaste især den nuværende tunnelforbindelse øst for Aalborg, hvor trafikken sander til.

Men den planlagte linjeføring indeholder en række ulemper, som er så ugunstige, at projektet ikke er pengene værd.

Det pointerer Otto Anker Nielsen, professor og leder af DTU’s transportdivision, og civilingeniør Anker Lohmann-Hansen, der er lektor emeritus på Aalborg Universitet, i et svar, der er sendt i forbindelse med den netop afsluttede høringsperiode forud for anlægsloven.

»Etablering af en motorvej over øen Egholm er et betænkeligt projekt, som vil have en række negative konsekvenser, herunder udbredt trafikstøj, der ikke fuldt ud er belyst i VVM-redegørelsen, og belastning af uberørt natur. Men ikke mindst den fraværende langsigtede løsning på de trafikale problemer ved Limfjordstunnelen,« skriver de to forskere, der ikke finder, at der er gjort tilstrækkeligt for at belyse alternative løsninger.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.