Gammelt byggeri undgår krav: Bor du i lejlighed, så glem elbiler

Gammelt byggeri undgår krav: Bor du i lejlighed, så glem elbiler
Illustration: Bjørn Godske. Se større version
Ny bekendtgørelse løser ikke problemerne for elbilejere, der bor i etageejendomme. Kritikerne frygter, den vil få mange til at droppe købet af en elbil.
20. februar 2020 kl. 22:00
errorÆldre end 30 dage

Vælger du i de kommende år at investere i en elbil, så vil et naturligt spørgsmål være: Hvor kan jeg oplade den? Hvis du er så heldig at bo i eget hus med adgang til et udendørs elstik, er en stor del af problemet løst. Men hvis du bor i en lejlighed i byen eller et sted, hvor der er fælles parkeringspladser, så er du overladt til at køre rundt for at finde en ledig offentlig oplader.

Dem bliver der godt nok flere og flere af, men hvis antallet af elbiler, som regeringen håber på, stiger til én million frem mod 2030, så skal der findes løsninger til de cirka 32 procent af os, som bor i lejlighed.

Dét bliver en alvorlig udfordring for udrulningen af elbiler i Danmark, siger Ismir Mulalic, der har forsket i parkering og byplanlægning på DTU og i dag er lektor på CBS:

»Vi må begynde med at opgive tanken om, at alle kan få deres elbil opladet i nærheden af deres bolig. For nogle vil det ikke være det store problem, men jeg tror, vi kommer til at tabe nogle potentielle elbilejere i byerne,« siger han.

En ny bekendtgørelse fra Boligministeriet om ladestandere giver ikke kommende elbilejere grund til megen optimisme.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden