Frederikssund fravalgte aflåste skure til bedre cykelparkering: De fungerer ikke altid efter hensigten

29. august 2022 kl. 05:521
Google Street View
45 cykelparkeringspladser ved togstationen Vinge ved Frederikssund er aflåste og kan benyttes med en app eller eksempelvis et rejsekort. Parkeringen er ifølge kommunen gratis. Illustration: Google Street View.
I alt 171 nye, overdækkede cykelparkeringspladser er nu klar ved Vinge Station. Brugerne kan blandt andet låse cyklen med deres rejsekort.
Artiklen er ældre end 30 dage

Gode parkeringsanlæg til cykler behøver ikke at være hegnet inde eller gemt under jorden. 

Det synes at være læren fra Frederikssund Kommune, hvor man netop har taget 171 nye, overdækkede cykelparkeringspladser i brug ved stationen Vinge.

For udover de 126 pladser, som er ganske almindelige cykelparkeringspladser, er 45 af de nye pladser etableret med nogle særlige låsesystemer, bygget ind i selve cykelstativet. 

Læs hele artiklen

MobilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med transport- og trafikløsninger.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
30. august 2022 kl. 22:28

De 45 smarte såkaldte "docks" er leveret af Bikeep Danmark. Tilsvarende docks er opsat ved stationer i Lemvig, Hareskoven, Værløse, Trekroner, Roskilde, Viby, Grenå, Hessel og Trustrup. I løbet af en måneds tid går Viborg kommune i gang med opsætning af fire stationer med i alt 96 docks i projektet Fremtidens cykelparkering, der er udviklet med Celis Consult som rådgiver. Ishøj kommune vil de næste 12 måneder indhente erfaringer med en flytbar fem docks station, der indledningsvis placeres ved Ishøj station.

Bikeep docks kan benyttes med ethvert kontaktløst kort som f.eks. Rejsekortet eller ved brug af en app, der snart vil give mulighed for på forhånd at reservere en dock. Systemet er online, således at stationens ejer kan trække statistik for benyttelsen: hvor mange, hvor længe, hvilke tidspunkter og gengangere i forhold til nye brugere.