Formand om trafikselskaber i ekspertudvalg: De er udvalgt i kraft af deres faglige kompetencer og ikke som repræsentanter for trafikselskaber

26. maj kl. 05:091
Vejdirektoratet
Illustration: Vejdirektoratet.
Formanden for regeringens nye ekspertudvalg bliver trafik- og plandirektøren i Vejdirektoratet, Helga Theil Thomsen. Vi fangede hende torsdag til en kort snak om udvalgets arbejde. 

Der vil være fokus på busbetjening og de regionale trafikselskaber, når regeringens nye ekspertudvalg kommer med sine anbefalinger til fremtidens kollektive trafik - eller mobilitet, som det hedder nu. 

Med dét fokus på den asfaltbårne kollektive trafik er det måske ikke så underligt, at formanden for udvalget lige netop kommer fra Vejdirektoratet og ikke anden af Transportministeriets styrelser.

Læs hele artiklen

MobilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med transport- og trafikløsninger.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
26. maj kl. 09:33

Noget tyder på at reorganisering af den kollektive transport ikke kommer til at fylde i udvalgets arbejde Må jeg foreslå at man indarbejder effekter af at alle mobilitetsformer skal kunne findes og købes gennem rejseplanen samt andre MaaS agenter, som det er lovbestemt.

Det ligger også i kortene at der ikke er flere penge til drift. Her bliver det interessant at se hvad man foreslår for at fremme udbud af delemobilitet, som jo er brugerbetalt. Brug af samkørsel er især oplagt for ture hvor der ikke er tilstrækkelig dækning med kollektiv transport. Håber udvalget vil invitere Nabogo til at inspirere.