En af Ubers Volvo-testbiler påkørte og dræbte i marts sidste år en fodgænger. Efterfølgende indstillede Uber sit testprogram.
En af Ubers Volvo-testbiler påkørte og dræbte i marts sidste år en fodgænger. Efterfølgende indstillede Uber sit testprogram.

Foto : steve52/Bigstock

Forbrugernes tillid til selvkørende biler tog et dyk i 2018

VW og Ford vil samarbejde om udviklingen af blandt andet selvkørende biler. Måske fordi selskaberne tager forbrugernes stigende bekymringer alvorligt og derfor tøver med selv at foretage de helt store investeringer.
Når de selvkørende biler kommer trillende uden en fører bag rattet, er det langt fra sikkert, at vi alle tør sætte os i passagersædet. Og det er dårligt nyt for store producenter med dollartegn i øjnene. Sådan lyder den korte konklusion i Deloittes seneste Global Automotive Consumer Study.
Vil du have fuld adgang til MobilityTech?

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Fakta om Deloitte-rapport

Deloitte har spurgt over 25.000 forbrugere på tværs af 20 lande i september og oktober 2018 om deres holdning til blandt andet selvkørende biler.

Læs mere her.